Hjem / Engelske børnesange

Engelske børnesange

“London bridge is going down”, sådan går en af de kendteste engelske børnesange. For alle os forældre ved godt at de engelske sange også er gode. Nogen vil endda sige de synes det lyder bedre at synge på engelsk end dansk. Men det er er vist en smagssag. Det vi synes her på siden er, at det vigtigste er at det er nemt at finde og der er et godt og stort udvalg. At man kan sende gode forslag til til engelske børnesange. Det skal også være let at finde melodien – også til London bridge og happy birthday to you. Selvom den er svær at synge uden at tænke på Marylin Monroe.

Masser af engelske børnesange

Vi vil gerne have det største udvalg og de bedste versioner. Så hvis du ser at vores versioner mangler noget, så skriv endelig. For engelske børnesange er godt for de allermindste der har godt af at høre det bedste – og det er sjovest når man har den rigtige version. Nogle gange er det også bare sjovt at rime med på sangene. Oh susanna er god på både dansk og engelsk og det samme kan man sige om the ABC song. Man kan også blive i tvivl om sangen hedder “Apples and Bananas” eller “Apples and Oranges”, men bare rolig. De findes begge to! Der er også en masse sange der starter med five – og så er det jo godt man har fem fingre. “Five Little Ducks”, “Five Little Fishes”, “Five Little Froggs”, “Five Little Mice” og “Five Little Monkeys” er alle klassikere og synges i de engelske hjem for de allermindste.

De kendteste engelske børnesange

Itsy bitsy spider og jinglebells er nok nogle af de mest kendte engelske børnesange. Sammen med Mary had a litttle lamb – og ikke lamp – samt “the bus song” eller som vi kender den bedst “the wheels on the bus” – ja man kan næsten ikke lade være med at synge videre. I det hele taget er lyden af børnesang beroligende for enhver – uanset alder. Men det lyder bedst hvis man gør sig umage og lægger lidt indlevelse ind i det. “The second you sleep” er der hvor forældrene så trækker vejret dybt og kan få lidt aften.

Væk med iphonen

Uanset om der skal synges dansk eller engelsk – så skal der være opmærksomhed om børnene. I disse tider er der fokus på nærvær og ikke mindst fordybelse. Hvilken på engelsk sang man synger er ligegyldigt, bare du selv er rolig. Det smitter ligesom et gab. I kan tale om, hvordan siger man hej på engelsk, når I alligevel synger og så behøver de ikke en dansk-engelsk ordbog når de skal have engelsk i skole. Så bliver det ikke lige så nødvendigt for dem at spørge “hvad hedder det på engelsk”, hele tiden.

Det lyder tit bedre på engelsk

“Amazing Grace” og “Animal Fair” er ikke så nemme at synge, men gør gerne de engelske sange til dine egne. Det lyder tit bedre på engelsk. Så selvom man ikke behøver at gå fra Dansk engelsk til engelsk dansk, så kan man altid bede om oversæt engelsk dansk til sin i pad, når børnene er lagt til at sove, så I måske har mere at snakke om næste gang I taler med og om engelsk ved sengetid.  Synbger du B-A-Bay får de også fornemmelse for bgstavernes lyde. Det behøver jo ikke være “engelsk staffordshire bull terrier” man skal oversætte – det kan jo være noget mindre drabeligt inden sengetid.

Sang og melodi

Do-Re-Mi og så ellers fa-so-la, går det derudaf. “Do Your Ears Hang Low” så syng bare en sang mere som “Down by the Bay” eller bare “Down by the Station” så det går dybere og dybere ned i søvnen. “Eensy Weensy Spider” er også god sammen med den lige så kendte “London Bridge og Lullaby and Goodnight”. Det er godt at slutte af med noget der rimer på søvn. Inden du selv falder omkuld. Man kan altid snakke om religion og jul med “Mary Had a Little Lamb” eller “I am dreaming of a white christmas”, hvis vi nu er op til jul ohg skal snakke traditioner. Sang udvikler og sang på engelsk giver det en dimension mere.

Gem de glade senge til ulvetimen

Rock-A-By Baby, My Bonnie Lies Over the Ocean og Baa, Baa, Black Sheep er bedre til afledning, når de små skal fra en aktivitet til en anden. Det kan være et ritual når man skal fra TV til spisning.  He’s Got the Whole World er også god der.

Der er i det hele taget en masse muligheder og en sjov er da Hurry hurry eller hokey pokey. Så kan Hush little Baby bruges senere.

Vi håber at I synes vi har en masse gode engelske sange til jer. Men mangler vi nogen? Så skriv med forslag til hvilke sange I synes vi skal have med. Hvad er jeres Yndlings engelsk sang?