Hjem / Godnathistorier

Godnathistorier

Skal det være godnathistorie eller godnathistorier. Sådan er der nok mange forældre, der spørger sig selv og sit barn om. For som børnene bliver ældre, så ryger sangen i baggrunden og godnathistorier til dig barn som ryger i forgrunden. Tit er er disse historier også godnathistorier for voksne, man kan helt sikkert godt føle sig træt efter en tur i børneværelset med sang og for eksempel disney babies godnathistorier. En af de bøger der er god at få for de små er bøger som “365 godnathistorier” , “Disney godnat historier” eller hvis det er piger, så noget der minder om godnathistorie prinsesse. For er der noget små som større piger elsker er det historier om prinsesser. Man går aldrig galt i byen med eventyr.

Turen i skoven 1

Der var en gang to tvillingedrenge,  der boede helt alene i den store skov ved søen. Netop fordi de boede ...

De bedste godnathistorier

Vi kender det allesammen “mor fortæller du ikke en godnathistorie.. mere”. Man er dødtræt og vil bare gerne ned og bare slappe lidt af inden man selv skal i seng. Så er det godt at have et arsenal af korte godnathistorier eller til børn der elsker gentagelsen – en kort godnathistorie. For børn elsker faktisk gentagelser og en rigtig god godnathistorie er ofte bedre en ti lange. En Kort en lang en trekant en stang en historie der siger ding dang. Sådan kan det godt føles i hovedet. Men hold på ritualerne for så snart den lille har lagt sig til rette og kommet ind i vanen. Så er du 99% hjemme og resten er øvelse. Så kan hstorierne udvekle sig og blive til lange godnathistorier med tiden. Sådan startede berømte forfattere som J. K. Rowling med sine Harry Potter bøger.

De kendte godnathistorier

Peter plys, Walt Disney, H. C. Andersen – de kendte står i flok når du skal finde inspiration til dine fortællinger. Der er bøgerne om Alfons Åberg og ikke mindst den lille prins og ikke mindst mumitrolden. Man kan altid læne sig op af de store fortællere. Men de mindre nye danske bøger som “Villads fra Valby”, “Prop og Berta”, Lasse Leif bøger” er alle perler, der får børn som voksne til at trække på smilebåndet. Så skal du have en sjov godnathistorie, så kan du med held læse “Lasse Leif vil ikke tale menneskesprog”. Når det kommer til Prop og Berta bøger, så er Bent Solhof en guddommelig fortæller.

Lydbøger eller e bøger

Det kan derfor være rigtigt rart at have dem som lydbøger. Mange af hans historier er fortalt “live” og det giver dem ekstra spænding og intensitet. Er du fra Valby og har du børn kender du helt sikkert Villads, som er en sjov og opfindsom dreng, der ikke går af vejen for uskyldige narrestreger. De er hyggelige godnathistorier for de små. Skal det være en rigtig sjov godnathistorie, så tag Vitello. Det er altsammen gode bøger til drenge som piger og egner sig godt som fortællinger inden man skal sove. Har du lidt større piger på 7 eller over, så er Vildheks bøgerne også rigtigt gode. Men det er de lange godnathistorier, der kan strække sig over flere dage. Af nyere bøger finder du også Rene Toft Simonsens Karla bøger og så i særdeles børnebøgerne om Iqbal Farooq.

Børnebogsklassikere

Du kommer ikke udenom Astrid Lindgren og Brødrene Løvehjerte, ej heller Ole Lund kierkegaard og hans sjove finurlige Orla frøsnapper. Josefine Ottesen laver også utrolige fortællinger og ikke mindst Bjarne Reuter, der gennem 40 år har fortryllet med Busters Verden og en masse andre filmatiserede børnebøger. Her kan man også læse bøgerne om Bertram og især Kidnapning er et mesterværk. Hvis man er svensk kan man helt sikkert finde meget sjov i Bengt Linder og hans Dante bøger. Hvis man er til krimi og lange serier, så er Enid Blyton og de 5 bøgerne meget velskrevede. Der er kort sagt masser af muligheder for godnathistorier gennem livet fra spædbarn til plejehjemsfortællinger. Hvis man er til gammelt triviallitteratur og en tid hvor helte var gode og skurke var grå, så læs alle 81 jan-bøger. Knud Meister og Carlo Andersen har stadig rekorden for længste drengeserie.

Godnathistorier for unge og voksne

Lyden af en god historie fortalt af en tryg stemme er noget for alle aldre. En spirende kærlighed eller et godt ægteskab. Der er vi unge godnathistorier, som er godnathistorier for unge mennesker og deres forhold til den spirende kærlighed. Det kan godt være lidt frække godnathistorier, men sådan skal det nok være når man skal have en rigtig god godnathistorie for unge. En historie fortalt i en seng er både trygt intimt. Det er en kærlighedserklæring, hvad enten du er barn som voksen. Så hvis du er på jagt efter godnathistorier til kæresten, så kan du se efter twilightsagaen, mazerunner, divergent eller en flænge af himlen. Det er mere end et strejf af romantik og kærlighed.

Hvad er dine bedste godnathistorie

Har du nogen favorit godnathistorie for voksne, så vil vi gerne høre om det. Det er jo mest en side til børnebøger, men vores målgruppe er forældre, der gerne vil det sungne og læste ord for deres børn. Så vi håber også på at inspirere forældre til at tage læsningen op. Alene og sammen. Kom med dine bud på en god godnathistorie for voksne eller bare en børnebog, der er så god at alle skal læse den.

Cliffhangers

Som noget lidt unikt vil der på siden være en Cliffhanger. Den skal læses i den rigtige rækkefølge, så det er vigtigt at de bliver læst en af gangen. Cliffhangers kender vi fra amerikanske gamle serier og bliver stadigt flittigt brugt. Det er en historie, der slutter på det mest spændende tidspunkt og så fortsætter næste aften. Har du en god opbyggelig historie, som du gerne vil publicere her, så send det til os. Kvalitet er dog et nøgleord for os, så vi forbeholder os retten til at afslå materiale, samt at hvis det bliver publiceret, så kan vi bruge materialet, som vi vil. Æren for udgivelsen er dog din og kan være et springbræt til opdagelse og berømmelse.