Hjem / Sanglege

Sanglege

Der er ingen tvivl om, at børn – og voksne – lærer bedst gennem bevægelse og sanglege. Problemet er bare at som børnene bliver ældre er det sværere at finde noget godt. Derfor har vi taget dette med her. Bro bro brille, lille hund der er nogen der har taget dit kødben og jeg gik mig over sø og land er alle sanglege med bevægelse. Tag en ring og lad den vandre, er også en af de sjove sanglege. Der er i det hele taget en masse sanglege med fagter, som er gode at lave for de små. At kombinere sang og motorik styrket barnets udvikling og hjerne og når det er sjovt samtidig er det win-win. Det er her institutioner som vuggestuer, børnehaver og skoler kan se og finde inspiration til en temadag med gamle sanglege eller bare til musikundervisningen i det hele taget.

Sanglege for skolebørn

Når de små elever starter i skole er der en masse nye fag. Dansk, matematik, natur og teknologi, kristendom og historie. Alt for ofte sidder de ned og arbejder med det de skal lære. Der er ikke noget bevis for at bevægelse i undervisningen styrker indlæringen alene. Men der er stærke beviser for to ting. At bevægelse som variation giver en mere alsidig skoledag og at man laver bevægelse og sang til en læringsaktivitet, som er relevant for det man lærer. Synger og hopper man for eksempel en tabelsang, når man lærer om tabeller, så lærer man det altså bedre. Der er masser af sjove spændende tabelsange her.

Sanglege fra vugge til plejehjem

Fra baby er undfanget og inde i mors mave, så starter en fantastisk udvikling, hvor sanglege er et vigtigt element. Her er sang, latter og musik essentielle ting. Så skal du finde sanglege til din baby, så finder du dem her. Det er bare at lede efter sanglege baby i menuen, hvor du også kan finde masser af andre interessante muligheder. Der er for eksempel sange og sanglege om kroppen, så I kan lave hoved, skulder, knæ og tå, knæ og tå eller hvad med okker gokker gummiklokker, erle perle pif paf puf. Som børnene bliver ældre vokser mulighederne. Motorikken styrkes med rasleæg og “se den lille kænguru”, “så går vi rundt om en enebærbusk” og “gik mig over sø og land” og de andre gamle danske sanglege. Men der er masser af andre sanglege med rasleæg, som du kan finde her.

Leg og bevægelse

Læring gennem leg og bevægelse er en genvej til klogere og mere velstimulerede børn. Enhver fugl synger med sit næb. Eller sagt på en anden måde. Det er ligegyldigt hvordan du synger – bare du synger med dit barn.