Hjem / Børnesange / Boller op, boller ned

Boller op, boller ned

Har du glemt teksten til den klassiske sang, som synges når børnene skal ud og rasle? Så finder du hele sangen lige her.

Fastelavn er mit navn,
boller vil jeg have,
hvis jeg ingen boller får,
så laver jeg ballade.

Boller op, boller ned,
boller i min mave,
hvis jeg ingen boller får,
så laver jeg ballade.

Rasle traditionen i gamle dage

I dag er traditionen med at gå fra dør til dør og rasle efter slik og håndøre noget mere anderledes, end den var i helt gamle dage.

I gamle dage gik hele familien rundt og besøge sine naboer, eller rettere sagt nabogårde, hvor man fik en masse dejlig mad og drikke, inden der skulle fastes. Ligesom man gør i dag, så sang man også viser i mens man gik fra gård til gård og besøgte naboerne.

I gamle dage var man dog ikke udklædt som prinsesser og pirater, som børnene er i dag.

Præmien til kattekongen i gamle dage

I dag bliver der kåret en kattekonge og kattedronning, efter at man har slået katten af tønden. Kongen og dronningen får en krone og selvfølgelig håneretten over de andre deltager, men det var noget anderledes i gamle dage.

Går man langt nok tilbage i tiden, så blev katten slået af tønden til hests og hver deltager repræsenterede en gård. Gårdene var meget interesseret i vinde tøndeslagningen, da præmien ikke blot var en krone i papir, men derimod et helt år hvor gården blev fritaget for at betale skat. Af den grund gjorde gårdejerne meget ud af at finde den bedste rytter til at repræsentere gården.

I dag kan man nogle få steder i landet finde opvisninger, hvor man kan se tøndeslagning til hest præcis som det blev gjort i gamle dage.

Gode råd til fastelavn

Står du får at arrangere en fastelavnsfest eller blot for tøndeslagningen? Så får du her at par gode råd til hvordan du sikrer at alt spiller til festen.

Skær reglerne til tøndeslagning ud i pap – Det er en rigtig god i dag at oplyse alle børnene om hvordan kattekongen og kattedronningen kåres, så der ikke sker nogle misforståelser.

Køb fastelavnstønden på internettet og spar penge – Der er faktisk rigtig mange penge at spare ved at købe fastelavnstønderne på nettet, da man kan købe direkte hos producenten. Se f.eks. de gode fastelavnstønde tilbud her.

Køb en tønde som passer til aldersgruppen – Det er vigtigt at man køber en voksentønde til de voksne og en børnetønde til børnene. Det er utrolig ærgerligt, når tønden går i stykker efter 5-10 slag, og omvendt også lidt kedeligt når tønden stadig er helt intakt, efter en times banken med køllen. Undersøg derfor altid hvilken aldersgruppe en given tønde passer til.

Læse også:

All God’s critters

All God’s critters

Der er masser af tekst og de dejlige gentagelser som børn de nyder. Det er …